Ezen az oldalon teljesen szubjektív tesztek és írások olvashatók, használt (lehetőleg, de nem kizárólagosan két évnél régebbi) mobiltelefon és táblagép modellekről. Továbbá hasznos tippeket is találhattok rajta a használt készülék vásárlással kapcsolatban.

Mindent megteszek az itt közölt adatok valódiságáért (pl. specifikációk, technikai adatok). Azonban az esetleges pontatlanságokért, eltérésekért, elírásokért és hiányosságokért felelősséget nem vállalok.

Szintén nem vállalok felelősséget azért, ha egy bemutatott (tesztelt) készülék használhatóságban vagy tudásban eltér az itt írtaktól. Ennek az oka, hogy a szoftverek, illetve operációs rendszerek folyamatosan fejlődnek és változnak. Ezért elképzelhető, hogy egy adott szoftver a bejegyzés közétételekor még teljes mértékig működött a bemutatott készüléken, majd egy későbbi frissítés következtében már nem, vagy csak korlátozottabban lehet tovább használni. Természetesen mindent megteszek a már fent lévő írások naprakészen tartásáért, amint bármilyen információ a tudomásomra jut, aktualizálni fogom azt.

A fentiekből adódóan nem vállalok azért felelősséget, ha valaki megvásárol egy itt bemutatott készüléket, és nem tudja a leírt funkciók és szolgáltatások bármelyikét vagy mindegyikét, esetleg rosszabb teljesítményt és sebességet nyújt, mint amire a leírás alapján számított (ez utóbbi erősen szubjektív, kinek mi számít gyorsnak, lassúnak, megfelelőnek, jónak vagy rossznak). Ilyen esetben a vásárló nem jogosult semmilyen visszatérítésre vagy kártérítésre, ezzel kapcsolatban minden felelősséget kizárok.

A hasznaltan.hu oldalon semmilyen készüléket nem forgalmazok, értékesítési tevékenységet nem folytatok, tehát erről az oldalról közvetlenül semmi sem rendelhető. Külső hivatkozások, azaz hirdetések szerepelnek rajta, mely harmadik fél, kereskedő weboldalára mutat. Ilyenkor a készülék adatai és specifikációi esetén nem az én oldalamon írt, hanem a kereskedő oldalán megadott adatok a mérvadók, melynek az oka, hogy egy adott modell több verzióban is megjelenhetett.

A weboldalon lévő képek illusztrációk, nem feltétlenül az adott márkáról és készülékről készültek. A bejegyzésekben szereplő fotók kivétel nélkül a pexels.com oldalakról származnak, melyről ingyenes, szabadon felhasználható és módosítható licenszű képek tölthetők le, és feltételeik alapján nem szükséges a szerzőt vagy forrást megjelölni. A bejegyzésekben szereplő fotókkal kapcsolatban a lehető legnagyobb jóhiszeműséggel és gondossággal jártam el. Ha egy adott kép miatt megkeresést kapok (pl. szerzői jogokat sért, vagy adott készülékhez kapcsolódóan nem szeretnék a kép felhasználását), abban az esetben haladéktalanul lecserélem azt, de a pexels.com oldalon esetlegesen megjelent és általam felhasznált szerzői jogvédelem alatt álló fotóval kapcsolatban kizárok minden felelősséget.

Amennyiben bárkitől megkeresést kapok egy pontatlanság vagy elírás miatt, esetleg azért, mert egy adott készülék nem úgy használható, mint ahogyan az oldalon írtam (pl. egy adott szoftver vagy szolgáltatás nem működik rajta), természetesen ezt az információt a lehető legrövidebb időn belül aktualizálni fogom, mivel fontos célom, hogy oldalamon pontos, naprakész és hasznos tartalmat nyújtsak a látogatóknak.