Xiaomi Redmi Note 11 – napi használatra tervezve

Ez a telefon egy 2022-es modell, 6,43 hüvelyk AMOLED kijelzővel rendelkezik, a mérete 159,9 x 73,9 x 8,1 mm.

Specifikációk:
Kijelző: 6,43 hüvelyk, 90 Hz AMOLED
Tárhely: 64 GB, 128 GB
RAM: 4 GB, 6 GB
Processzor: nyolcmagos (4×2,4 GHz Kryo 265 Gold és 4×1,9 GHz Kryo 265 Silver)
Hátlapi kamera: 50 MP, 8 MP széles, 2 MP mélység, 2 MP makró
Előlapi kamera: 13 MP
Akkumulátor: Li-Po 5000 mAh, nem eltávolítható
Érzékelők: ujjlenyomatolvasó, közelségérzékelő, gyorsulásmérő, iránytű, giroszkóp

Ez a készülék gyakorlatilag minden általános feladatra használható, beleértve a weboldalakon böngészést, közösségi médiát, navigációt, zenei és videóstreaming szolgáltatásokat. Játékokra már visszafogottabban jó, de sok népszerű névvel elboldogul, különösen az erősebb 6/128 GB-os változat.

A telefonon eredetileg Android 11 verzió fut, ami Android 13-ra frissíthető. Utóbbin garantáltan nem fogunk kompatibilitási problémákba belefutni, minden alkalmazást tudunk rá telepíteni, amihez elegendő a készülék hardvere.

A kijelzője egy 6,43 hüvelykes, 90 Hz-es AMOLED, rendelkezik Gorilla Glass 3 védelemmel, a képernyő-test aránya 84,5%. A 700 nites maximális fényerő bőven elegendő ahhoz, hogy napsütéses időben is jól látható és olvasható legyen a kijelző.

A kamerája hasonló minőségű fényképeket készít, mint más középkategóriás készülékek. Az hátlapon egy 50 MP főkamera, 8 MP széles, 2 MP mélység és 2 MP makró kamera kapott helyet. Az elején 13 MP-es szelfi kamera található. Jó fényviszonyok mellet összességében kiválónak mondható a vele készített fényképek minősége.

Az 5000 mAh akkumulátor aktív használat mellet is bírni fogja reggeltől estig, de ha valaki visszafogottan használja, neki nem is kell mindennap töltenie. Ugyanakkor nem eltávolítható, ezért ha gyenge, elhasznált akkumulátorral vesszük meg, a cseréje költségesebb, ezért erre mindenképp érdemes figyelni a vásárláskor.

Bár sok mai telefonból kimarad a 3,5 mm-es jack csatlakozó, ebben azonban még megtalálható, mint ahogyan az FM rádió is. A hangszórója sztereó, ami kategóriához képest korrekt hangminőségű. Bővíthető továbbá MicroSD kártyával. Hálózat terén nincs benne 5G, viszont van 4G+, mint ahogyan Bluetooth 5.0 és 5 GHz WiFi is.

Összességében a Xiaomi Redmi Note 11 bárki számára megfelelő választás, aki egy megfizethető árú, és jó tudású használt mobiltelefont szeretne venni.

Utolsó frissítés: 2024