Apple iPhone 7 – több, mint mobiltelefon

Az iPhone 7 2016 szeptemberében jelent meg. A kijelzője 4,7 hüvelyk, a mérete 138,3 mm magas, 67,1 mm széles és 7,1 mm mély.

Specifikációk:
Kijelző: 4,7 hüvelyk, Retina IPS LCD
Tárhely: 32 GB, 12 GB, 256 GB
RAM: 2 GB LPDDR4
Processzor: Apple A10, négymagos 2,34 GHz
Hátlapi kamera: 12 MP
Előlapi kamera: 7 MP
Akkumulátor: Li-Ion 1960 mAh, nem eltávolítható
Érzékelők: ujjlenyomatolvasó, giroszkóp, gyorsulásmérő, közelségérzékelő, iránytű, barométer

A készülék eredetileg iOS 10.0 verzióval jelent meg, mely 15.8-ig frissíthető. Új iOS főverziót már nem fog kapni, viszont a jelenlegi rendszer még nem túl régi, így csaknem az összes alkalmazás elérhető és telepíthető rá az App Storeból. A készülék sebessége a kora ellenére gyorsnak mondható, a szoftver jól optimalizált.

Elsősorban közösségi médiához, böngészéshez, zene és videó lejátszáshoz ajánlom ezt a készüléket, meg természetesen telefonálásra. Játékok terén is sok névvel megbirkózik, de itt már ütközhetünk akadályokba, ha egy rendszerigényesebbel szeretnénk játszani.

A kijelző mérete 4,7 hüvelyk, viszont a készülék ehhez képest elég nagyra sikerült, a képernyő-test arány kb. 65,5%, ami napjainkban elég rossznak mondható. Különösen a készülék alján és tetején van nagy káva, ezen még található előlapi home gomb, ujjlenyomatolvasóval.

Az akkumulátor 1960 mAh, a mai készülékekbe ennél nagyobbat tesznek, ugyanakkor az iPhone 7 fogyasztása alacsonyabb a kisebb kijelző és hardver miatt, így egy napos üzemidőt ki fog bírni, kevesebb használat mellett akár többet is.

A kamera felbontása alacsonyabb, mint a legtöbb mai telefoné, 12 MP egy darab hátlapi és 7 MP előlapi kamerával rendelkezik. Ugyanakkor nem csak a megapixel száma lényeges egy fénykép minőségénél, ez a telefon pedig kifejezetten szép, éles és jó kontrasztú fényképeket készít, mellyel egyetlen közösségi média oldalon sem kell szégyenkeznünk.

A készülék anyaghasználata és fogása prémium érzetet kelt, hiszen egykor felső kategóriába sorolták. Sebességben és teljesítményben a mai napig vetekszik egy közép kategóriás mobillal, árban viszont jóval kedvezőbben beszerezhetjük.

Létezik egy iPhone 7 Plus változata is, ami 5,5 hüvelykes kijelzővel, 3 GB RAM-al és 2900 mAh-es akkumulátorral rendelkezik, szerintem ez jobb választás a sima 7-es modellnél. Ha játszanánk is rajta, mindenképp a Plus változat ajánlott.

Összességében ezt a telefont a mai napig ajánlani merem napi használatra, tartalomfogyasztásra és egyszerűbb játékra. Egy iPhone akkor is menő, ha régi, ha pedig találunk egy szép állapotú, felújított darabot, azt csaknem mindenre tudjuk majd használni, amire egy újat. Ami biztos, hogy a népszerűsége a mai napig töretlen, ezért a legtöbb használt mobilbolt, illetve webáruház kínálatában megtalálható.