Samsung Galaxy A20e – egy megfizethető használt mobiltelefon

A Samsung Galaxy A20e egy 2019-es mobiltelefon. A kijelző mérete 5,8 hüvelykes PLS LCD. Ezzel a mérettel valamennyivel kisebb, mint a ma kapható okostelefonok többsége.

Specifikációk:
Kijelző: 5,8″
Tárhely: 32 GB
RAM: 3 GB
Processzor: Nyolcmagos (2×1,6 GHz Cortex-A73 és 6×1,35 GHz Cortex-A53)
Hátlapi kamera: 13 MP, és 5 MP ultraszéles
Előlapi kamera: 8 MP
Akkumulátor: Li-Po 3000 mAh, nem eltávolítható
Érzékelők: ujjlenyomatolvasó, gyorsulásmérő, giroszkóp, iránytű

A Samsung Galaxy A20e szinte minden feladatot el tud látni, amit egy új készülék. Eredetileg Android 9-el adták ki, de ez Android 11-re frissíthető. Erre a rendszerre szinte az összes friss alkalmazás telepíthető, mivel a mai napig annyira elterjedt, hogy aligha fogunk kompatibilitási problémákkal találkozni. Weboldalakon böngészni, videókat és streaminget nézni, továbbá zenét hallgatni tökéletes választás. Játékoknál lesznek címek, melyekhez nem elegendő a hardver, de a GTA San Andreas szintű játékokat problémamentesen futtatja. Bár eredetileg közép kategóriás volt, a teljesítménye ma már körülbelül egy alsó kategóriás készülékével megegyező. Ezért néhány alkalmazás lassabban fog rajta működni, illetve a terjedelmesebb weboldalak betöltési ideje hosszabb, de nem kínosan lassú.

Ma már divat, hogy a gyártók versenyeznek a méret terén, ezért a kisebb készülékek csaknem teljesen eltűntek a kínálatból. Ez a mobil viszont kifejezetten kompakt, a képernyő-test arány sem rossz, minimális a kijelző körüli káva, ha valaki egy régi 4-5 hüvelykes telefonról váltana, de nem szeretne sokkal nagyobb készüléket, neki ez a modell megfelelő választás. A kijelző PLS LCD technológiát használ, ami 2019-ben még elfogadható volt egy közép kategóriás telefonnál, ma már azonban csak az alsó kategóriában találkozunk vele. A fényerő és olvashatóság rendben van, de a betekintési szöge nem túl jó.

Sajnos a vele készített fényképek minősége manapság már nem a legszebb, bár rendelkezik normál és széles látószögű kamerával is, ezek azonban csak jó fényviszonyok mellet csinálnak megfelelő fotót. Ha kicsit is sötétebb van, a képek már homályosak és elmosódottak lesznek, ezért akinek fontos a kamera, nem ezt a modellt ajánlom.

A WiFi csak a 2,4 GHz frekvenciát ismeri, a 4G is csak CAT4-es, ezért adatátviteli sebesség terén nem a legjobb, bár jó térerő esetén ez is bőven elegendő a FullHD videók lejátszásához.

A készülék dual SIM-es és bővíthető SD kártyával, ami ma már ajánlott is, a beépített 32 GB-ból ugyanis alig marad, ha telepítjük a rendszerfrissítéseket és alkalmazásokat.

Összességében azonban ár és érték arányban a Samsung Galaxy A20e egy jó készülék. Gyakorlatilag mindenkinek ajánlott, aki egy kompakt, megfizethető árú mobilt keres, elsősorban tartalomfogyasztásra, és kapcsolattartásra.